• PlayIngen frågade mig

  Ingen frågade mig

  Ampan Kühn är konstnär och konsthantverkare. Hon har en kognitiv funktionsnedsättning. I många år har daglig verksamhet varit hennes största glädje i livet. För många innebär pensionering från arbetet en lugnare tillvaro och välbehövlig vila efter ett långt arbetsliv men för många med daglig verksamhet utgör verksamheten hela meningen med tillvaron. Något alternativ finns inte och många "pensioneras" därför mot sin vilja. I filmen "Ingen frågade mig" berättar Ampan Kühn hur det känns att inte längre få gå till daglig verksamhet. En film av Birgitta Hörnström och Gunnar Lindholm.

 • PlayTrängsel?

  Trängsel?

  Vad är egentligen trängsel? Och hur kan trängsel gestalta sig under en pandemi? Filmaren Gunnar Lindholm har skapat en liten ironisk kommentar.

 • PlayHemlighuset

  Hemlighuset

  Med hänsyn tagen till intresset av att hålla på företagens affärshemligheter döljs allt mer av fakta och förhållanden även inom den offentliga sektorn. Det senaste är Skolverkets hemligstämplande av skolornas elevunderlag och resultat. Vill vi ha det så här?

På den här sidan kan du hitta videos och filmer som behandlar medborgarkommissionens frågor. Klicka på den aktuella filmen i länklistan till vänster.